Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

5-9 Report Μαρτίου on-line ....!!!!

Αγαπητοί φίλοι,το τεύχος Μαρτίου είναι on-line.Τα απότελέσματα του AEGEAN VHF Contest σας περιμένουν.

SV5BYRMike

*** Αυτό το τεύχος αφιερώνεται στον Μάκη SV1BSX φίλο και συντάκτη τουπεριοδικού που έφυγε νωρίς.... Καλό σου ταξίδι φίλε.

5 σχόλια:

sv8gke είπε...

Καλημέρα,θα ήθελα να πω λίγα λόγια για το aegean vhf contest.Καταρχήν οι 48 ωρες είναι πάρα πολλές για εμας που συμμετέχουμε από τα βουνά και σε συνδιασμό με αντίστοιχο ευρωπαικό κόντεστ που υπάρχει από Σάββατο 14utc έως κυριακή 14utc δημιουργήται πρόβλημα.Δουλεύοντας 1 σταθμό το πρωί του Σαββάτου,ο ίδιος θα σε καλέσει μετά το μεσημέρι για να πάρει τους πόντους από το δικό του κόντεστ,για σένα είναι όμως b4 qso.Eπίσης μετά το μεσημέρι της Κυριακής αρχίζουν οι ιταλοί το κράξιμο ότι τέλιωσε το κόντεστ και ότι εμείς κοιμόμαστε και συνεχίζουμε.Είναι πολύ κουραστικό να κάθεσαι να εξηγείς στον καθένα τι συμβαίνει.Η πρόταση μου είναι να σχεδιαστεί ξανά το κόντεστ επάνω στα πρότυπα του ξένου έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους ξένους να δουλέψουν ελληνικούς σταθμούς και εμεις να μπορούμε να στείλουμε τα logs και σε αυτούς ταυτόχρονα,καθώς επίσης να κάνουν το ίδιο και οι ξένοι.
Μας κατηγορήτε ότι απαξιώνουμε τους sv σταθμούς και γυρνάμε κεραίες προς τα έξω,όταν όμως εσείς οι ίδιοι δεν συμμετέχεται στο δικό σας κόντεστ,δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο ο ακούγονται γύρω στα 12 διαφορετικά dxcc ενώ απο αιγαίο και sv5 με το ζόρι 2 σταθμοί(αναφέρομαι στα 2 μέτρα πάντα)
Επίσης κάτι πρέπει να γίνει με το fm mode ή να καταργηθεί η να γίνει ξεχωριστή κατηγορία.
Όλα αυτά με καλή διάθεση,δεν είμαι ο άνθρωπος που θα κάνω στείρα κριτική,το έχω αγαπήσει αυτό το κόντεστ και θα συμμετέχω όσο με έχει ο Θεός καλά.
73 Μιχάλης

Unknown είπε...

Σκοπός του κόντεστ, ένας και μοναδικός…
Να μαζευτούν όσο γίνεται περισσότεροι νέοι αλλά και παλιοί συνάδελφοι.
Η κύρια πρόσκληση είναι προς όλους όσους ποτέ δεν έχουν πάει παρά πέρα από τις καθημερινές συζητήσεις με την παρέα τους στα 2m…
Σε όσους δεν είχαν καμιά επαφή με έναν ραδιοερασιτεχνικό διαγωνισμό, είτε γιατί δεν πήραν την απόφαση, είτε γιατί δεν γνωρίζουν, είτε γιατί διστάζουν να ρωτήσουν… Σέ όλον αυτόν τον κόσμο απευθυνόμαστε. Όλοι οι συνάδελφοι μπορούν να πάρουν μέρος χωρίς κάποια ιδιαίτερη υποχρέωση δήλωσης συμμετοχής ή κάτι ανάλογο.
Κάθε Ιούλιο λοιπόν, το πρώτο Σαββατοκύριακο παίρνουμε ότι έχουμε, από ένα απλό φορητό VHF με την Rubber κεραιούλα του, ή το μομπάιλ με την βέρτικαλ, ή τόν σταθμό βάσεως με κατευθυνόμενες κεραίες και 100 Watt ισχύ!
Μόνοι σας ή μαζί με τους κολλητούς σας... Με το κορίτσι σας, με την γυναίκα σας και την πεθερά σας. Από το μπαλκόνι του σπιτιού σας, το αυτοκίνητο σας, έως το σκάφος σας, και από οποιαδήποτε τοποθεσία: Βουνό, θάλασσα, από το εξοχικό σας, ή από την παραλία που κάνετε μπάνιο.
Το contest διαρκεί δύο ολόκληρες μέρες… Μπορεί την Κυριακή σας να την αφιερώνεται στην οικογένειά σας και καλά κάνετε, βγείτε στον αέρα το Σάββατο… Εάν το Σάββατο πάτε για ψώνια, πηγαίνετε την Κυριακή στην θάλασσα και ξεκλέψτε μια δυό ώρες και βγείτε από το mobile σας στο αυτοκίνητο. Θέλετε να ανεβείτε μαζί με την μεγάλη παρέα σας σε μια υψηλή κορυφή και να χτυπήσετε πολύ μακρινές επαφές;… Έ τότε έχετε 48 ολόκληρες ώρες για νά τά προφτάσετε όλα…
Το Aegean VHF Contest είναι ευέλικτο και μπορεί ο κάθε ένας να το προσαρμόσει στις προτιμήσεις του…
73 de SV8CYV Βασίλης Τζανέλλης
Ένας από τό Aegean DX Group

sv8gke είπε...

Καλημέρα Βασίλη και ευχαριστώ για την απάντηση.
Αφορμή για το σχόλιο μου πήρα από το αρθρο του 59 στο οποίο φαίνεται να υπάρχει ένα ενδιαφέρον για το πως μπορεί να γίνει καλύτερο το κόντεστ και το πως μπορεί να πάρει διεθνές χαρακτήρα.Πάνω σ'αυτό έγραψα και τις δικές μου σκέψεις.
Η γνώμη μου είναι πως δεν είναι σωστό να προσαρμόζουμε το κόντεστ επάνω στις ανάγκες ανθρώπων που δεν έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό,αλλά να προσπαθήσουμε ο καθένας (με τον τρόπο που μπορεί) να προσελκύσουμε αυτούς τους συναδέλφους και να τους ενήμερώσουμε για το πως μπορούν να συμμετέχουν σωστά και να μην εκτίθονται σε sv και ξένους συναδέλφους.Ισως ένα αρθρο στο 5-9 να ήταν χρήσιμο,να μάθουν τι είναι το qth locator και να μην απαντούν είμαι στην κεντρική πλατεία του χωριού απέναντι από το φαρμακείο,και πολλά άλλα χρήσιμα.
Προσωπικά εγώ όπως και να έχει θα συμμετέχω στον διαγωνισμό,ίσως όμως ακολουθώντας το ωράριο του ξένου(14:00utc Σαββάτου με 14:00utc Κυριακής) για να αποφύγω τα όσα ανέφερα στο παραπάνω σχόλιο μου.
Πιστεύω πως μπορεί να γίνει καλύτερο το κόντεστ,ας το προσπαθήσουμε.
Πολλά 73
Μιχάλης Κτενάς

Unknown είπε...

Μιχάλη δυστυχώς υπάρχει μεγάλη έλλειψη γνώσεων και αυτό είναι πολύ λυπηρό.
Αυτό τον καιρό γίνεται μια συστηματική προσπάθεια από έναν αριθμό συνεργατών του 5-9 και μελλών του Aegean DX Group για να προωθηθεί η ιδέα του Aegean Contest. Μπορώ να ανακοινώσω ότι γίνονται επαφές με την ΕΕΡ τον ΣΕΡ και τον ΣΡΕ και ότι ετοιμάζονται ομάδες πού θα βγούν δυναμικά στον διαγωνισμό όχι μόνο σε φωνή αλλά και σε μια ποικιλία ψηφιακών moods. Όμως Μιχάλη σε επαφές με διάφορους συναδέλφους διαπιστώσαμε πράγματα και θαύματα… Είναι δε χαρακτηριστικό το παράδειγμα πού αναφέρεις για το QTH LOCATOR.
Πρωταρχικό μας μέλημα είναι να συγκεντρώσουμε τους νέους συναδέλφους να τους βάλουμε στο παιχνίδι χωρίς να τους ζορίσουμε (γι αυτό και το «ευέλικτο») και μετά θα πάμε και στα… ποιο βαθειά.
Πάντως εμείς ετοιμάζουμε μια σειρά ενημερωτικών άρθρων ένα Μπάντ Πλάν για τον διαγωνισμό και έναν οδηγό σε μορφή φυλλαδίου πού θα διανεμηθεί στους συλλόγους μαζί με ένα επεξηγηματικό σημείωμα για τά QTH Locators. Στα αμέσως προσεχή τεύχη θα αντιληφθείς την δουλειά πού γίνετε από αρκετούς συναδέλφους. Σ’ αυτή μας την προσπάθεια σας χρειαζόμαστε όλους, και ειδικά ανθρώπους σαν και σένα με ευθεία γνώμη και κριτική αλλά και ανιδιοτελή σκέψη.
Νάσαι καλά και ελπίζω να είμαστε σε συχνότερη επικοινωνία.
Βασίλης Τζανέλλης
SV8CYV
Για το Aegean DX Group

sv8gke είπε...

Βασίλη καλημέρα,όντως πρέπει να γίνει πολύ δουλειά και είμαι σίγουρος πως θα αποδώσει καρπούς.Σε αυτό πιστεύω ότι θα βοηθήσει πολύ και ο Λεωνίδας-sv2dcd ο οποίος και γνώση έχει του θέματος και όρεξη.Συμφωνώ για την καμπάνια ενημέρωσης που θα ξεκινήσεται και θα την προωθήσω από την μεριά μου όσο μπορώ,είμαι σίγουρος πως μαζί με έμένα θα βρήτε πολλούς συναδέλφους δίπλα σας.Οτιδήποτε χρειαστείς και είμαι σε θέση να βοηθήσω μην διστάσεις να μου το πεις,το μαιλ μου είναι sv3gke@gmail.com
73 Μιχάλης